Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

woensdag 29 april 2009

Cake 11: Cake aux artichauts et aux olives

Volg goede moed en tussen het strijkwerk door eindelijk weer een cake gebakken; één met artisjok en olijven wel te verstaan. Op zich niet heel veel werk. Artisjokbodems moeten wel eerst even een minuut of 20 in citroenwater worden gekookt, maar als je toch van het ene klusje naar het andere klusje aan het rennen bent is wat extra tussentijd best prima.

De artisjok prak je tot puree en meng je door het cakemengsel en daarna moet je van Sophie eerst een laagje cakemengsel - dan een laagje olijven (gevuld met paprika) - dan afdekken met de rest van het mengsel; 45 minuutjes in de oven en eindelijk was daar na lange tijd weer een cake. Pfeewww....


Ik heb de cake laten testen door onze gasten en het oordeel was opvallend; De twee aanwezige meisjes, Mare en Lisa, vonden hem heerlijk en gaven de cake maar liefst een 8. De volwassenen vonden de smaak wat aan de flauwe kant - meer kruiden zijn dus ook bij deze cake weer gewenst Sophie!!- maar wel lekker. Deze cake heeft een krachtige & prettige nasmaak.

Oordeel cake/recept 11:

Smaak; Prima, wat flauw door tekort aan kruiden - kan dus beter, maar wel een goede nasmaak. Zeer toegankelijk, want ook de aanwezige kinderen vonden hem lekker. Qua structuur zit deze cake prima in elkaar.

Bereiding; relatief lang, want de artisjokbodems moeten eerst nog gekookt worden in citroenwater.

Cijfer: 7+

Geen opmerkingen:

Een reactie posten