Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

vrijdag 7 augustus 2009

Cake 26: Cake aux lardons, aux pruneaux et aux noisettes

Afijn, 'zometeen' betekent dus 3 dagen later...Dat krijg je in het hoogseizoen. De dagen vliegen voorbij en voor je het weet ben je een paar dagen verder. Hierbij dus alsnog de beoordeling van de cakes die ik de afgelopen week gemaakt heb....te beginnen met cake 26:


Deze cake is een variant van een eerder gemaakt hoofdrecept (cake 4). Het verschil is de toevoeging van 50 gram fijngehakte walnoten. Aan walnoten hebben wij hier geen gebrek - onze oogst van afgelopen najaar gooien we werkelijk overal doorheen (salades, pasta & desserts), maar slinkt vooralsnog slechts heel traag. We hebben nog steeds 3 kratten vol. Dat het walnoten van onze eigen bomen op het terrein zijn maakt het extra speciaal.

Tijdens onze wekelijkse BBQ heb ik hem op tafel gezet als extra hapje. Zowel de volwassenen als de jongere gasten doken er bovenop en de schaal was in no-time leeg. Een succesnummertje dus.

Bovendien was hij zo gemaakt en dat is misschien nog wel het grootste voordeel.


Oordeel Cake/Recept 26:

Smaak; heerlijke combinatie van ingredienten. Het recept klinkt al goed en voldoet ook echt aan de verwachting. Dit is een perfecte hartige cake om bij een buffet en/of BBQ op tafel te zetten. Overigens ook leuk als aperatief bij een glas goede rode wijn. Ik ga hem zeker in de toekomst nog eens maken - een aanrader.

Bereiding: Snel gemaakt. Geen speciale handelingen vereist. Alleen even de spekjes aanbakken; pruimen en noten erbij en vervolgens door een basisbeslag voor hartige cake spatelen.

Cijfer: 8+ (hoofdrecept heeft destijds een 8- gekregen. Deze variant op het hoofdgerecht krijgt een verdiende 8, want de noten voegen écht iets toe en maken het een goede cake)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten