Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

zondag 29 maart 2009

Cake 8: Quatre Quarts

Deze cake is op alle Franse marktjes verkrijgbaar; versgebakken, of van meer twijfelachtig bereidingsdatum, verpakt in huishoudfolie.

De naam van de cake is een afgeleide van de vier ingredienten, die allemaal in dezelfde verhouding moeten worden toegevoegd: eieren, suiker, boter en meel. That's it!

Een echte standaard cake en met het recept kan je gewoon niet misgaan, tenzij je een achterlijke weegschaal hebt of denkt de verhoudingen op 'gevoel' wel gelijk te krijgen.

Dit recept is opgenomen als variant op het hoofdrecept cake à la vanille (cake 7) en valt wat mij betreft ook echt helemaal in dezelfde categorie: "Basiscakes". Niet spannend, maar ook zeker niets mis mee. Voor komende week staan weer wat uitdagender recepten op het programma en dat is maar goed ook. De cakes van afgelopen week zijn wel een logisch onderdeel van een cakekookboek, maar om enthousiast te blijven over het project kijk ik meer uit naar de aparte 'die-zou-ik-normaal-gesproken-echt-NOOIT-gemaakt-hebben' cakes. Gelukkig heeft Sophie er daar genoeg van opgenomen in haar boek. Dus; op naar de volgende!


Oordeel Cake/Recept 8:

Smaak: Structuur is goed en qua smaak valt deze cake onder standaard - zo proeft een cake.
Zit op één lijn met de cake van recept 7.
Bereiding:
Super simpel - in paar minuten klaar en dan de oven in.
Oordeel: 7+

Geen opmerkingen:

Een reactie posten