Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

dinsdag 14 april 2009

Cake 10: Cake au surimi et à la ciboulette

Er zijn van die momenten dat je denkt - waar ben ik in godsnaam mee bezig?
Nu bijvoorbeeld - als ik na weer een dag waanzinnig hard klussen er helemaal af lig en voordat ik rustig mag gaan relaxen (lees - liggen en slapen) nog een recept moet bereiden van mijn idiote cakeproject. Toen ik een maand geleden startte dacht ik nog dat dit echt wel te combineren viel met de laatste voorbereidingen voor de opening - DOM!

Ik had me voorgenomen om het de eerste weken bij 2 cakes per week houden en daarna - na de opening - het tempo wat op te voeren. Nou, ik kan je 1 ding vertellen - die 2 cakes per week vallen me enorm zwaar - goed idee man zo'n cakeproject.

Ik schaam me dood, maar moet eerlijk bekennen dat ik vandaag (lees-afgelopen week) serieus heb overwogen om het project even stil te leggen en door te schuiven tot na de opening van onze chambres d'hôtes op 25 april. Het is maar goed dat mijn column in de Ariadne at Home deze maand over dit project gaat, want daardoor voel ik mij verplicht om niet als een watje af te haken. Ik ploeter dus toch maar gewoon stoer verder tussen de klusstress door (want die is er - geloof me!). Toch een stok achter de deur, die blijkbaar héél hard nodig is.

Vanavond heb ik dus een hartige cake met surimi en bieslook gemaakt. Een typisch voorbeeld van een 'had-ik-normaal-gesproken-echt-nooit-gemaakt' recept. In het hoofdrecept staat cake met verse krab. Ik heb nu geen tijd om een verse krab te gaan bereiden en het vlees eruit te peuteren en ben dan ook voor de door Sophie aangegeven variant bij dit recept gegaan - surimi. Het recept met de verse krab moet maar even wachten tot later dit jaar.

Cake was gelukkig zo gemaakt; de bieslook kon ik gewoon uit mijn kruidentuin pakken. De kruiden staan er top bij - ondanks de geringe aandacht die ik op dit moment aan mijn kruiden/moestuin kan geven en ik moest de neiging onderdrukken om niet ook nog wat verse andere kruiden te pakken en door het cakemengsel te spatelen.

Oordeel Cake/Recept 10;

Smaak;
Ik geloof niet dat ik fan ben van "vis"-cake recepten. Om te beginnen ruikt (lees: stinkt) het hele huis naar vis als dit soort cakes in de oven staan en over de smaak van deze cake ben ik - net als bij de zalm cake (cake 1) en de coquille cake (cake 2) niet enthousiast. Sorry Sophie, maar dit recept is weer geen topper. Hetzelfde niveau als de zalm cake (dus gelukkig niet oneetbaar, zoals de coquille cake). Cake ziet er mooi uit - met vrolijke stukjes roze-witte surimi erin. Prima te eten hoor, maar niet voor herhaling vatbaar wat mij betreft.

Bereiding;
Zo klaar, maar dat komt natuurlijk ook doordat ik surimi heb gebruikt ipv krab

Cijfer;
6

3 opmerkingen:

 1. Maar een mens moet tóch eten, dus dan maar een cake gebakken, toch....doorzetten en afmaken, waarom maak je niet een foto van elke cake die je gebakken hebt, dan kun je later in ieder geval nog nagenieten van the pretty looks.
  Have fun
  Ariadone

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Lisette,
  ik zal me eerst even voorstellen: mijn naam is Esther en ik woon in Zuid-Limburg. Ik lees al geruime tijd met veel plezier en herkenbaarheid je column's in de Ariadne! Ik heb al een aantal keer op jullie website gekeken, waarvan vandaag de opening plaats vond! Proficiat! Je vraagt je misschien af waarom ik herkenbaar schrijf... nou wij zijn volgende week aan de beurt! Op 1 mei gaat onze B&B open in het Limburgse land! Niet helemaal te vergelijken maar de druk en de stress zal waarschijnlijk hetzelfde zijn! En nu dit project van je... ik vind het waanzinnig... ook al heb je het mega druk... toch er nog een schepje bovenop doen! Hahahahaha heel herkenbaar! En je later afvragen... waar ben ik aan begonnen, ik lijk wel gek!
  In iedergeval heel veel geluk en succes met beide uitdagingen! Ik ga je volgen.... Groetjes van Esther uit Limburg (NL).

  BeantwoordenVerwijderen