Een recept voor een cake met venkel en spinazie. Klinkt niet onaardig. Helaas ziet de verse spinazie op de markt er niet heel mooi uit en dus besluit ik uit te wijken naar de diepvriesvariant. Geen à la crème of fijngehakte, want dan is het binnen de kortste keren één grote kleffe bende. Ik pak de hele blaadjesvariant en smoor de spinazie samen met de waterkers op een klein vuurtje - hoewel de pruttelstand op mijn campinggasstelletje naar mijn idee nog verbazingwekkend veel weg heeft van 'hoog vuur' - in boter en bestrooi het ruim met nootmuskaat, zout en peper, zoals aangegeven in het recept.
Vervolgens de venkel in stukjes snijden en smoren en vervolgens door het hartige cakedeeg spatelen.
Deze cake ziet er supermooi uit als hij uit de oven komt - groen met geel gevlekt - helaas zakte hij tijdens het afkoelen nog wat in. Qua smaak is hij wat aan de flauwe kant. Sorry Sophie, maar hier had je gewoon even flink wat kruiden aan het recept moeten toevoegen en ook een heftigere kaassoort (Sophie gebruikt standaard de Gruyere kaas) had niet misstaan.
Oordeel Cake/ Recept 9:
Smaak:
Hoewel de cake er mooi uitziet is hij qua smaak véél te flauw - aan dit recept moet een batterij aan kruiden worden toegevoegd en volgens mij heb je dan wel een topcake - één die er zowel gaaf uitziet als fantastisch smaakt.
Bereiding:
Kleine 20 minuten ivm bereiden groenten voordat je die het door het cakemengsel kunt roeren, maar verder niet heel bewerkelijk.
Cijfer:
6+, maar met wat kleine aanpassingen kan dit recept zo naar een dikke 8 stijgen
Hoi Lisette,
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk idee! Misschien doe ik het ooit ook nog eens! Ik kwam op je site via je column in de at home! Heel veel succes met de opening van jullie chambres & tables hotes!
Groetjes, Maria