Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

donderdag 9 juli 2009

Cake 19: Cake aux cerises amarena et au gingembre

Ik constateer bij het lezen van de recepten dat ik in mijn kookboek nog uithang in die van de maand mei. Het is nu toch echt juli! Dan tel ik vervolgens de te maken varianten op de hoofdrecepten nog eens na. Hmmm...ik begin echt pas net - Nog een lange lange weg te gaan: hoogste tijd dus voor cake 19.


Na 2 visrecepten weer tijd voor een zoete cake. Voor de afwisseling wel zo leuk.
Dit is een recept met kersen, die op dit moment volop te krijgen zijn.

Deze cake is zo gemaakt. Gewoon basisrecept voor zoete cake en dan de kersen even door de bloem halen en de gember even raspen en beide ingredienten erdoorheen roeren.

Ik maakte wel nog een klein foutje. Ik was zo lekker bezig met mijn kitchenaid dat ik in mijn enthousiasme de kersen er doorheen begon te gooien toen hij nog aanstond - de eerste paar kersen werden woest gepureerd - Gauw uit dat ding. De rest er rustig doorheen spatelen zoals de bedoeling volgens het recept. Het cakemengsel is nu een beetje paarsig, maar er zijn niet teveel kersen gesneuveld - nou maar hopen dat de cake nog een normale structuur heeft als hij straks uit de oven komt....


Het resultaat -kwam prima uit de oven - structuur helemaal goed.
Heb hem uiteraard ook weer aan de gasten laten proeven en het oordeel was unaniem. Dit is een prima cake. De kersen waren alleen naar beneden gezakt en dat is wel wat jammer -smaak is helemaal goed.


Oordeel Cake/Recept 18:

Smaak: Goed, dit is een leuke cake om bij de koffie te serveren! Deze cake maak ik zeker nog eens en misschien dat ik dan nog wat extra kersen toevoeg (in dit recept is het 200gr - mag meer zijn)!

Bereiding: Simpel - alleen de kersen ontpitten is even een werkje maar verder zo gemaakt. Volgende keer beter opletten en geen kersen pureren!


Cijfer: Dikke 8

2 opmerkingen:

  1. Hallo Lisette, van een vriendin kreeg ik het advies om mijn krenten in de kerst cake, die ook steeds naar de bodem zakten, licht te bestuiven met bloem voor ik ze door het beslag doe. Het helpt! misschien ook iets voor je kersen.

    Vriendelijke groet, Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de tip Annemieke. Ga ik de volgende keer zeker uitproberen. Groetjes, Lisette

    BeantwoordenVerwijderen