Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

vrijdag 7 augustus 2009

Cake 30: Cake aux épices et aux noix de cajou

Naast de appelcake met pistaches stond deze cake met kruiden en cashewnoten.
De kruidenmelange die in dit recept verwerkt is heet ' quatre epices' en bestaat uit:
kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel. Vergelijkbaar met de in NL verkrijgbare koekkruiden. Dit is dan ook een echte koek-cake. Smaak doet heel erg sterk denken aan de bekende kruidkoek, maar dan met een cakestructuur. Leuk recept dat het erg goed doet bij kinderen! Om hem nog toegankelijker te maken zou je zelfs de cashewnoten eruit kunnen laten en alleen de kruiden erdoorheen kunnen mengen

Leuke cake om tijdens de winter op tafel te zetten. Dan komt hij het best tot zijn recht.

Oordeel Cake/Recept 30:
Smaak: Lekker en zeer toegankelijk. Alle kinderen onder onze gasten riepen dat hij naar speculaasjes smaakt.
Bereiding: Heel simpel. Basis zoete cake bereiden en daar de kruidenmelange en noten doorheen spatelen.
Cijfer: 7+

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen