Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

maandag 10 augustus 2009

Cake 32: Cake au chèvre et à la courgette

Eindelijk weer eens een recept voor een hartige cake - en wat voor één. Een cake met geitenkaas en courgette. Klinkt goed. Als ik het recept zit door te lezen om te kijken wat ik moet inkopen valt mij op dat Sophie wat scheutig is met de geitenkaas. Er moet namelijk 200gr geitenkaas doorheen. Pardon?? Ehh... Sophie ook ik ben echt dol op geitenkaas, maar ik denk dat je hier iets te enthousiast aan de slag gaat. Zal mij benieuwen...


De courgette moet in plakjes gesneden worden en eerst even aanbakken.Vervolgens uit laten lekken op keukenpapier. Dan het basisbeslag maken voor een hartige cake. Geitenkaas in kleine blokjes erdoorheen en vervolgens ook de courgette - 45 minuten in de oven en klaar! Hoewel..klaar..


Toen de cake uit de oven kwam zag ik het al. Deze cake is helaas mislukt. De korst was mooi bruin, maar verder leek de structuur niet op die van een normale hartige cake. Als ik met een mes aan de zijkant tussen het blik en de cake duwde dan gaf hij niet als een spons mee. Foute boel. Toen ik hem, zoals bij alle cakes, na het afkoelen uit de vorm wilde schudden op de cakeschaal ging het mis. De cake zakte in stukken uit de vorm. Hmm.. Ook de losse stukjes zagen er nou niet onwijs appetijtelijk uit. Ik heb hem geproefd - en helaas, niet te eten.

Toen ik het verhaal aan onze gasten vertelde wilde aan aantal van hen de stukjes toch ook echt proeven - ondanks mijn waarschuwingen. Unanieme conclusie -mislukte cake. Het zit hem niet in de bereiding, want ik heb alles volgens het recept gedaan. Het zit hem in de hoeveelheid geitenkaas. Dat smelt natuurlijk (begrijpt toch iedereen?) en daardoor is de substantie veel te papperig. Misschien dat Sophie een typefout heeft gemaakt in dit recept?


Beoordeling Cake/Recept 32:

Smaak: Niet lekker, een meelbal. Als je minder geitenkaas gebruikt - 50 à 75 gr zit je volgens mij wel goed en is het een supercake. Ik ga deze dan ook zeker nog in een eigen variant maken en dan voeg ik ook wel de nodige tijm toe, want ik blijf erbij (sorry Sophie)..veel van de hartige cakes kunnen wat mij betreft worden opgeleukt met de nodige (verse) kruiden.
Bereiding: Simpel. Enige wat even tijd kost is het aanbakken van de courgette, maar is natuurlijk ook een klusje van niks.
Cijfer: 3 (met de potentie om uit te groeien naar een topcake mits minder geitenkaas en meer kruiden)

1 opmerking:

  1. Wat een geweldig idee, deze blog! Ik was op zoek naar een recept voor een cake met geitenkaas, cashewnoten en perzik (of dadel of pruim) en kwam daardoor op jouw blog terecht, ik ga hier zeker nog even rondkijken!

    BeantwoordenVerwijderen