Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

zondag 6 september 2009

Cake 55: Cake aux champignons de Paris

De 2e cake voor de table d'hote - cake met champignons. Dit recept klinkt echt heerlijk. De champignons aanbakken en aan het eind knoflook en veel peterselie toevoegen - ik blijf erbij; kruiden, kruiden en nog eens kruiden - that's the trick.

Ook deze cake is vrij snel gemaakt. De champignons kleine 10 minuten aanbakken - het vocht moet namelijk volledig verdwenen zijn - anders is de cake natuurlijk te zompig. Daarna de kruiden toevoegen en af laten koelen, terwijl je het hartige beslag maakt. Het champignonmengsel erdoor spatelen en klaar ben je.

Dit is echt de beste hartige cake tot nu toe. Héél toegankelijk en heel smakelijk. Een absolute aanrader, die prima op tafel kan verschijnen als bijgerecht. Ook lekker als aperatief. Ik ga deze zeker nog vaker maken. Misschien wel als vast onderdeel in één van onze menu's.

Oordeel Cake/Recept 55:
Smaak: Lekker en heel toegankelijk. Lekkere combinatie van smaken. De kruidenhoeveelheid is helemaal goed. De beste hartige cake tot nu toe.
Bereiding: Eenvoudig. Alleen de champignons even aanbakken kost beetje tijd
Cijfer: 8,5

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen