Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

vrijdag 4 september 2009

Cake 52: Cake à l'orange, à la cannelle, aux raisins et aux dattes

We have a winner!!! In dit recept overtreft Sophie al mijn verwachtingen. Dit is echt een topcake. De ingredienten van deze zoete cake zijn sinaasappel, kaneel, rozijnen en stukjes dadel. Echt een heerlijke combinatie. De cake is bovendien zo gemaakt en dat maakt het recept alleen nog maar aantrekkelijker.

Basisbeslag voor zoete cake en vervolgens sinaasappelschaafsel van de schil, sinaasappelsap, en de overige ingredienten toevoegen. 40 minuutjes in de oven én genieten maar. Ik was alleen in de haast vergeten om de rozijnen en stukjes dadel door de bloem te halen en dat werd weer heel hard afgestraft, want alle stukjes waren naar onderen gezakt (toch apart dat Sophie dat niet standaard aangeeft in haar recepten - of is dat algemeen bekend en ben je wel een enorm rund als je het steeds vergeet?)

De smaak is fantastisch. Het oordeel van onze gasten en van onszelf is unaniem - GEWELDIG! Sophie bedankt voor dit recept - deze krijgt een vast plekje in mijn eigen receptenboekje.

Oordeel Cake/Recept 52: Smaak; Geweldig - subtiele accenten met de rozijnen en dadel. Mooie structuur - alleen de volgende keer even nadenken en de vruchtjes eerst door de bloem halen - mijn eigen stomme fout. Dit is 'by far' het beste recept en de lekkerste cake tot nu toe.
Bereiding: Simpel
Cijfer: 9+

1 opmerking:

  1. De cake was inderdaad heerlijk Lies, zelfs met rozijnen en stukjes dadel onderin!
    Wil jullie ook nog even bedanken voor een super gezellige avond, fijn om even 'thuis' te komen tijdens een drukke reis. Jullie hebben daar een fantastische plek gevonden en la Panacee ziet er top uit!!!

    Veel liefs, kleine San

    BeantwoordenVerwijderen