Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

zondag 13 september 2009

Cake 62: Cake au citron et au pamplemousse

Ik ben zoals eerder aangeven even een inhaalslag aan het maken. Qua hoofdrecepten lig ik namelijk netjes op schema, maar heb nog genoeg varianten op de hoofdrecepten openstaan uit eerdere maanden. Vandaag dan ook een variant op de citroencake (zie cake 44).

Cake met citroen en grapefruit. Klinkt niet heel spannend en dat is hij ook niet. Het enige verschil met de gewone citroencake is dat je ook nog grapefruitsap toevoegt aan het beslag.

Qua smaak voegt het niets toe. De bitterheid van de grapefruit komt totaal niet naar voren. Misschien dat als je deze cake tegelijk met een gewone citroencake voor zou schotelen je het onderlinge verschil wel proeft. Zo los in ieder geval niet en is het alleen maar zonde van de genomen moeite. Volstrekt overbodige en teleurstellende variant dus. Onze gasten dachten dat het een gewone citroencake was..need I say more?

Oordeel Cake/ Recept 62:
Smaak: Prima citroencake - oftewel: je proeft totaal geen grapefruit. Geen geslaagde variant op het hoofdrecept dus. Dit is alleen in naam een 'citroen & grapefruit' cake.
Bereiding: Simpel, maar toevoeging grapefruit blijkt overbodige handeling
Cijfer: 5 (vanwege nodeloze toevoeging grapefruit element - cake is verder prima te eten hoor - dus daar ligt het niet aan)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten