Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

donderdag 17 september 2009

Cake 65: Cake au riz et aux dattes

We hebben weer een superrecept te pakken! Weer een cake die in de top tien thuishoort.
Deze cake is een beetje van Sophie en een beetje van mijzelf. Sophie geeft bij het hoofdrecept van de rijstcake (cake 14) namelijk meerdere mogelijkheden; Ze geeft aan dat je aan deze cake allerlei verse of gedroogde vruchten kunt toevoegen.

Ik heb één mogelijke variant in mijn 120 receptenlijst opgenomen en dat is een rijstcake met dadels. Een uitstekende keuze - als zeg ik het (heel onbescheiden -excuses voor de getoonde arrogantie) zelf. Wat een geweldige cake is dit! Je moet er wel wat voor overhebben, want de bereiding is erg tijdrovend: eerst de rijst kort koken; vervolgens lang koken in melk met vanillestokje; eigelen erdoorheen spatelen en vervolgens stijfgeklopte eiwitten. Je bent wel een uurtje verder voordat het mengsel (met stukjes dadel erdoorheen uiteraard) de oven in kan. MAAR....het is het werk meer dan waard.

Het resultaat is een superoriginele cake - ziet er mooi uit en de smaak is met die stukjes dadel erdoorheen echt super. Wel heel machtig. Deze cake is dan ook een volwaardig dessert en sluit daarom aan bij de chocolade-cakes ( zie cake 28 & 51).

Oordeel Cake/Recept 65;
Smaak: Super! Dit is nou echt een originele cake, waarvan ik zeker weet dat onze gasten hem nog nooit hebben gegeten. Erg leuk dus om voor te schotelen. Wel als dessert en niet als koffiecake, want hij is nogal machtig. De toevoeging van dadel is geweldig.
Bereiding: Lastig en lang. Je moet er de hele tijd bijblijven en bent wel een uurtje kwijt om hem te maken.
Cijfer: 8,5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten