Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

maandag 2 november 2009

Cake 68: Cake aux poires et aux amandes

Nog een fruitcake met geroosterde amandelen - zie cake 66. Alleen deze keer geen abrikozen, maar met peer. Gek genoeg is dit een variant bij een ander hoofdrecept, namelijk die van cake 56 (cake aux poires).

Bij de vorige fruitcake met amandelen gaf ik zo af op Sophie, omdat ik niet begreep waarom ze geroosterde amandelen door het cakebeslag mengde in plaats van gemalen amandelen. Wat schetst mijn verbazing - in deze variant (die inderdaad ook in het receptenboek later is opgenomen dan de cake 66) staat ineens gemalen amandelen door het beslag en geroosterde amandelen eroverheen. Zou Sophie dus misschien ook hebben geconstateerd dat het bij de eerdere cake niet zo'n succes was met de geroosterde amandelen. Dat ze daarom nu ook voor de gemalen amandelen kiest?

Ik heb de stille hoop dat dit het geval is.....kijk dit soort dingen kom je alleen maar tegen als je alle recepten maakt. Alleen een kleine 'MAAR' bij deze gevolgtrekking....waarom heeft Sophie dan niet haar andere/eerdere recept erbij gepakt en dat aangepast? Het is toch haar kookboek en je wil toch zo lekker mogelijke cakerecepten noteren? Of zou ze het vergeten zijn dat ze bij een eerder recept een 'foutje' heeft gemaakt? Of is het een fout geweest bij het opmaken van het boek? Hmmm, interessant...................... of niet - gewoon bakken die cake en niet zeuren Lies!

Cake is zo gemaakt en ook deze ruikt heerlijk. Probleem met een cake met peer is dat hij een beetje zacht blijft. Zit natuurlijk onwijs veel vocht in die vrucht. Je moet dus goed de bereiding aanhouden en de stukjes ook nog eens goed door de bloem halen voordat je ze toevoegt aan het beslag. Resultaat - een heerlijke cake. Minstens net zo lekker als het hoofdrecept (cake 56). Een aanrader dus.

Oordeel Cake/ Recept 68:
Smaak: Heerlijk!. Peer en amandel is een goede combi en de cake was ook goed gelukt. Qua recept is deze niet lastig te maken, maar je moet wel goed opletten want anders krijg je een te natte cake en je hebt natuurlijk geen zin in een kleffe bende. Staat ook niet leuk aan tafel bij gasten natuurlijk.
Bereiding: Je hebt even nodig, want je moet zorgen dat de peren in een suikerlaagje stollen om te voorkomen dat de peerstukjes teveel vocht verliezen en de cake nat maken.
Cijfer: 8,5

1 opmerking:

  1. Zo leuk om te lezen, al die commentaren op de cakes! En van de goedgekeurde recepten krijg ik steevast honger. Alleen die cakes met vis zie ik nog niet zo zitten!

    BeantwoordenVerwijderen