Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

donderdag 14 januari 2010

Cake 76: Cake aux trois fromages

Dit is nou een recept, waarvan ik bijna zeker weet dat de heren (Arjan & Ronald(onze vriend&klusser) hem kunnen waarderen. Ik heb deze dan ook speciaal gemaakt als goedmakertje voor na het proeven van de vorige (cake 75 - met kippenlevertjes).


Een cake met drie kaassoorten erdoorheen: gruyère, mimolette & blue d'auvergne.
Natuurlijk liggen die bij ons in iedere supermarché op de zeer ruim gesorteerde kaasafdeling.
Deze cake is zo gemaakt, want je hoeft de kazen alleen maar in kleine blokjes te snijden en door een basisbeslag voor hartige cake te roeren. Zo gedaan!


Het resultaat is er naar! Een lekkere kaascake. Deze cake kan je in blokjes snijden en samen met wat olijven en nootjes zo als borrelhap presenteren. Weer eens wat anders! Goed recept Sophie. Deze houden we erin. Zoals verwacht waren de mannen er blij mee en pakten meerdere plakken.

Oordeel Cake/ Recept 76:

Smaak: Heerlijke romige kaascake. Goede combi van kaassoorten. Ik vind dit een hele leuke 'voor bij de borrel' hartige cake. Een toppertje- voor herhaling vatbaar
Bereiding: Supersimpel - echt zo gemaakt
Cijfer: 8,5

1 opmerking:

  1. Dit is de eerste "cake van Sophie" die ik gemaakt heb, en hij was geslaagd. De smaak was erg lekker, omdat ik zelfrijzend bakmeel gebruikt had was hij wat minder gerezen, de volgende keer toch maar bloem + 1 zakje bakpoeder gebruiken. In ieder geval: ik ga meer cakes van Sophie maken.
    groeten,
    Tonia

    BeantwoordenVerwijderen