Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

vrijdag 15 januari 2010

Cake 77 tm 80: Oftewel 4 op een rij

Nummer 77 is een recept voor een appel & kaneel cake. Oh, lekker! Daar heb ik zin in.

Na de hartige cakes ben ik wel weer toe aan wat zoetigs.

Bij dit recept staan ook nog drie varianten aangegeven - die ik natuurlijk ook allemaal moet maken. Ik besluit dan ook om alle vier de recepten in één keer te maken:


1/2 cake appel/kaneel (77)
1/2 cake appel/kaneel/rozijnen (78)

Deze kunnen samen in één cakeblik gemaakt worden!


1/2 cake appel met calvados (jummie!!!) (79)
1/2 cake appelcompote

Ook deze kunnen samen in één cakeblik
Het mooie daarbij is nog dat ik toevallig appelcompote heb gemaakt een paar weken geleden en dat ik die potten huisgemaakte compote zo uit de voorraadkast kan trekken.


Zo heb ik dus vier recepten in het totaal over 2 gehele cakeblikken gemaakt. Kijk, zo schiet het tenminste een beetje op! Waar ik het nut niet helemaal van inzie is dat Sophie in één varianten ineens een andere appelsoort gebruikt ( granny smith ipv pomme golden), maar ik denk dat het is omdat deze zuurdere granny beter tot zijn recht komt met de calvados (althans dat hoop ik dan maar).


Om de resultaten goed en eerlijk te kunnen testen heb ik ze express aan het begin van de middag gemaakt. Dan kunnen de heren straks na het klussen van alle varianten een plakje proeven. Ik ben benieuwd welke variant het gaat winnen, maar ik zet zelf in op de appelcake met calvados. Lijkt me echt heerlijk.

De cakes zijn op zich zo gemaakt - maar omdat ik alle recepten tegelijk maak ben ik toch wel eventjes bezig. Uiteindelijk schuif ik twee cakeblikken de oven in en moet ik zeggen dat de onderverdeling prima tot zijn recht komt. De keuken ruikt echt fantastisch tijdens het bakken en komen prachtig de oven uit.


Oordeel Cakes/ Recepten 77 - 80:
Smaak:Alle vier lekker, maar die met calvados&zure appel (cake 79) sprong er echt uit. Ook die met rozijntjes (78) was beter dan de hoofdvariant(77). Die met compote (80) was veruit het minst lekker van de 4, want de structuur werd te compact - zoals te verwachten een wat kleffe cake. Toch was ook deze - al met al - prima te eten. Een heerlijke proefsessie dus en ze waren dan ook snel op... Voor herhaling vatbaar!! Die met calvados komt bij ons op het menu denk ik - en dan voeg ik daar gewoon wat rozijntjes aan toe ...tada...een nieuwe topcake is geboren!
Bereiding: Simpel
Cijfers:
Cake 77: 7+
Cake 78:8-
Cake 79:8+
Cake 80:6,5
En de grote winnaar van deze vier varianten appelcake is dus geworden: cake 79!

3 opmerkingen:

 1. Nou, je hebt de spurt er weer aardig ingezet! Goed hoor, en ik bewonder nog steeds je moed om zo'n project te beginnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo
  Ik lees elke maand de at home en was nieuwsgierig naar je taart project leuk om dit allemaal te lezen net als je stuk in de at home
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben via het ariadne at home blad op je blog terecht gekomen..leuke onderneming met die cakes, zet um op...die laatste cakes ga ik ook eens gauw proberen !

  BeantwoordenVerwijderen