Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

vrijdag 21 mei 2010

Cake 84: Cake aux noix de pécan et au sirop d'érable

Een zoete cake met stroop. Hmmm, klinkt mij wat zoet in de oren, maar misschien is het best een lekkere combi. Pecan noten zijn zowieso heerlijk. Op zich een prima combi dus.

De cake is zo gemaakt. Het mooie lichtgele cakebeslag kleurt wel ineens mokkabruin, zodra je de stroop toevoegt. Ondanks de zeer sterke zoete geur (die dringt echt in je neus tijdens het bakken en ook als je aan de cake zelf ruikt bij het serveren) is hij niet opvallend zoet van smaak. Hij smaakt eerlijk gezegd naar een normale cake - ziet er alleen minder lekker uit. De pecannoten zijn ok, maar er hadden wel meer doorheen gemogen. Ik ben niet enthousiast over de verhoudingen in dit recept; Meer noten dus en de stroop voegt naar mijn idee niet echt iets toe. (alleen een lelijke kleur en zoete geur). Prima cake verder, maar niets bijzonders.

Oordeel cake/recept 84:
Smaak: Standaard. De pecannoten moet je zoeken - als je deze cake maakt - minstens de dubbele hoeveelheid aan noten toevoegen.
Bereiding: Simpel. Zo gemaakt - basisbeslag zoete cake. Stroop en noten erdoorheen roeren en in de oven.
Cijfer: 6

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen