Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

zondag 12 september 2010

Cake 92: Cake au café, au chocolat et au whisky

Kijk, dit zijn nou ingredienten naar mijn hart; Hoewel ik geen whiskey drinker ben. Een beetje alcohol in een cake kan nooit kwaad:-)

De cake is zo gemaakt - ik merk de laatste paar recepten dat de bereiding erg simpel is - misschien heeft Sophie alle bereidingsmethoden laten passeren en keert ze aan het einde van het kookboek terug naar de basis.

De keuken ruikt heerlijk tijdens het bakken. Dit in tegenstelling tot de viscake (90).
Hij ziet er prachtig uit als hij uit de oven komt. Qua smaak viel hij helaas een beetje tegen. Hij smaakt namelijk naar een gewone cake. Hij ruikt naar whiskey.

Dit recept is zeker voor herhaling vatbaar, want de combinatie van de ingredienten is op zich goed. Alleen de hoeveelheden moeten drastisch worden opgeschroefd wil je hem naar koffie, chocolade & whiskey laten smaken. Zou deze ingredienten minimaal verdubbelen ten opzichte van de aangegeven hoeveelheid.

Oordeel Cake/Recept 92
Smaak: Ruikt heerlijk naar whiskey. Smaakt helaas als een doodnormale cake. Veel meer koffie, chocolade en whiskey toevoegen dus als je deze ingredienten ook daadwerkelijk wilt proeven.
Bereiding: Simpel
Cijfer: 5,5 (kan zo een dikke 7 worden als je de verhoudingen aanpast)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen