Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

zondag 12 september 2010

Cake 98: Cake Auvergnat

Een hartige cake met ingredienten die een beetje aan Quiche Lorraine doen denken. Uiteraard gebruikt Sophie in deze cake een aantal specifieke produkten uit de Auvergne - een streek in midden Frankrijk: jambon d'Auvergne (ham) en tomme d'auvergne (kaassoort). Hier bij ons in Frankrijk zijn deze ingredienten echt overal verkrijgbaar - in NL misschien wat minder makkelijk.

De cake is zo gemaakt en de combinatie van champignons, ham en kaas - de basisbestanddelen van deze cake - spreken mij erg aan. De cake is lekker. Een prima hartige cake. Inderdaad, zoals ik al had verwacht, een goed alternatief voor de wat minder originele (maar ook voortreffelijke) quiche lorraine. Onze gasten vonden hem geweldig.

Oordeel Cake/Recept 98
Smaak: Lekker. Goede verhoudingen en fijne ingredienten. Leuk als borrelhap of voor op een buffettafel.
Bereiding: Simpel
Cijfer: 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten