Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

zondag 12 september 2010

Cake 99: Cake à la saucisse de morteau et au livarot

Nog een hartige cake. Beetje in dezelfde hoek als de vorige. Saucisse de morteau komt qua structuur en smaak het dichtst in de buurt bij de Nederlandse gekookte worst. Livarot is een kaas met een hele zachte smaak (beetje richting port salut).


In dit recept worden redelijk veel kruiden gebruikt: zoals onder andere knoflook, jeneverbes en rozemarijn. Wat dat betreft een recept naar mijn hart. Dat zou je vaker moeten doen Sophie!

De bereiding neemt even tijd in beslag, want je moet de worst met de kruiden even aanbakken en de kaas marineren met de rozemarijn.

Het resultaat mag er zijn. Fijne zachte smaken brengen natuurlijk een risico met zich mee dat de cake wat flauw wordt; Hebben we al vaker gezien. Door de bereiding met de kruiden (blijf erop hameren dat bijna alle recepten een stuk lekkerder zouden zijn met meer kruiden) worden de smaken voller. Heerlijke borrelcake met originele ingredienten. De gasten vonden hem erg lekker. Waren zeer te spreken over de gekruide worst.

Oordeel Cake / Recept 99:
Smaak: Fijne en originele hartige cake. Leent zicht prima voor een lopend buffet en is een leuke verrassende en tegelijk toegankelijke hartige cake
Bereiding: Lang; De kruiden moeten de tijd krijgen om hun smaak af te geven aan de worst en de kaas
Cijfer: 7,5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten