Het bewuste kookboek

Het bewuste kookboek
de basis voor mijn cakeproject

maandag 21 februari 2011

Cake 102: Cake aux amandes (amandelcake)

Oei,,...Dit is volgens mij weer een topcake. In het vorige recept heeft Sophie al wat amandel toegevoegd en dat vond ik al een goed idee. Dit is een relatief simpele cake, waar amandel het hoofdbestanddeel is.

Sophie gebruikt geen basisbeslag voor zoete cake. Ze voegt yoghurt toe en zowel gemalen als geschaafde amandel. Deze cake is een plaatje. Als hij uit de oven komt ziet hij er echt geweldig uit. De amandelschijfjes bovenop geven de cake iets feestelijks. Dit is een leuke verjaardagscake.

De smaak is ook top. Ik hou van puur en simpel. Dit is echt een aanrader. Ook leuk bij een high -tea. Net even anders dan een gewone cake.

Oordeel cake/recept 102
Smaak: Heerlijk! Zachte amandelsmaak komt goed naar voren en de yoghurt geeft de cake iets luchtigs en een fris accentje
Bereiding: gewoon. Aangezien je met yoghurt werkt moet je even goed opleggen bij het beslag maken. Niet te lang mengen, want dan krijg je een 'lijm'-achtig beslag.
Cijfer: 8,5

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen